Author Topic: stalls when applying throttle  (Read 756 times)

Tim Agnew

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
stalls when applying throttle
« on: July 06, 2018, 01:36:57 pm »
open exhaust, UNI air filter, #145 jet,stock low speed jet. Stalls when applying throttle. Runs better when choke applied.

patrino

  • Newbie
  • *
  • Posts: 37
Re: stalls when applying throttle
« Reply #1 on: July 06, 2018, 08:19:10 pm »
Tim, will the bike idle without choke?

J6G1Z

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1567
Re: stalls when applying throttle
« Reply #2 on: July 06, 2018, 08:33:06 pm »
The choke usually reduces air flow, or increases fuel to prime engine. Either way would lead me to believe that you are lean.

J.

scottly

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 169
  • Humboldt, AZ USA
Re: stalls when applying throttle
« Reply #3 on: July 19, 2018, 08:48:22 pm »
open exhaust, UNI air filter, #145 jet,stock low speed jet. Stalls when applying throttle. Runs better when choke applied.
Is that UNI filter inside the stock airbox, or clamped directly onto the carb? If the latter, try a #180 or larger main jet.

Tim Agnew

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: stalls when applying throttle
« Reply #4 on: June 11, 2019, 11:48:26 am »
UNI filter clamped to carb. will try 180. got tired messing with it. But back at it again.

triguyracer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
Re: stalls when applying throttle
« Reply #5 on: June 11, 2019, 12:41:16 pm »
Go to the 180 I did the same went one size up on the pilot made a 20 thou shim for the needle and 180 main I have  Uni clamped on foam filter on the carb and a White Brothers suppertrapp  style pipe with three disks and no other mods to the motor ,mine runs xclint with this jetting 

triguyracer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 91
Re: stalls when applying throttle
« Reply #6 on: June 17, 2019, 03:08:41 pm »
I should have also mentioned that running a open pipe can cause lots of jetting problems flat spots ect and so on, pipe size length ect. are you just using the stock header and no muffler on the end ? this will cause many jetting problems 

Tim Agnew

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: stalls when applying throttle
« Reply #7 on: June 18, 2019, 12:33:49 pm »
Thanks for all replies. The pipe is OEM with a Megaphone type slip on muffler. I just got back from test ride after stepping up jet size to 210 hi speed,from a 200. Runs great til around 5500 rpms. The flat spots in acceleration are gone but cuts out at around 5500 rpm. Is there a rev limiter on the Ascots? Maybe valves floating and need adjusted? Thanks for any tips.
 It ran well with the 200 main but sputtered when trying to just cruise in mid range. with the 210 main lookout wheelie machine. Also stepped up low speed to a 60. Satisfied except hi rpm performance.